Jump to content



Photo

Click Random List Item Works, Navigate Random List Item Does Not?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 myubo

myubo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • OS:Windows 7
  • Total Memory:8Gb
  • Framework:v4.5+, unsure
  • License:None Yet

Posted 13 February 2018 - 07:20 PM

Noob coder here guys cant figure out how to make this work.  I am scraping FB Group URLs to a list, I can than do a click random list item and it work fine.  BUT if I try to do navigate random list item instead of click random list item it does not work.  URL at the top of the bot for example just looks like something like this:  group/88475795 instead of facebook.com/group/88475795 if I try navigate random list item.

 

How can I add facebook.com/ to the last bit that I scrapped which is /group/88475795 and get navigate to work?

 

THIS WORKS:

add list to list(%grouplinks,$scrape attribute(<href=w"/groups/*">,"href"),"Delete","Global")

click(<href=$random list item(%grouplinks)>,"Left Click","No")
   
THIS DOESN'T:
add list to list(%grouplinks,$scrape attribute(<href=w"/groups/*">,"href"),"Delete","Global")
navigate($random list item(%grouplinks),"Wait")

Edited by myubo, 13 February 2018 - 07:23 PM.


#2 LoWrIdErTJ - BotGuru

LoWrIdErTJ - BotGuru

    Botguru.net

  • Moderators
  • 4578 posts
  • LocationMichigan
  • OS:Windows 10
  • Total Memory:8Gb
  • Framework:v4.5+, unsure
  • License:Developer Edition

Posted 14 February 2018 - 05:04 AM

check your list if its not a full url on teh list then fill in the blank.

 

From looks of what its scraping its not grabbing the full url as only part of the url shows for the site

 

add the http://facebook.com

before the random url assuming its for facebook 


Web Automation Bots, and Ubot Plugins @ BotGuru.net Want a Custom bot? click here or Email me

ForumBanner.png

21 PLUGINS ABSOLUTELY FREE 100s for commands and functions
 


#3 myubo

myubo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • OS:Windows 7
  • Total Memory:8Gb
  • Framework:v4.5+, unsure
  • License:None Yet

Posted 14 February 2018 - 05:13 PM

I know its not grabbing full URL, thats what I'm trying to figure out.  I don't know how to add http://facebook.com to the beginning of the url.

 

Because when I'm scrapping facebook page for groups it doesn't have a full URL just partial.  So how do I tell uBot to add http://facebook.com the the beginning of each scrapped group?



#4 pash

pash

    Advanced Member

  • Fellow UBotter
  • PipPipPip
  • 3036 posts
  • OS:Windows 10
  • Total Memory:More Than 9Gb
  • Framework:v4.5+, unsure
  • License:Developer Edition

Posted 15 February 2018 - 04:09 AM

use "fullhref" Instead of "href"


New Plugin:: Advanced Facebook | Advanced Connection | Advanced Twitter | Advanced Email | Advanced PowerPoint
- Advanced Data Text File | Advanced DateTime | Advanced Dialog | Advanced Document | Advanced Google Blogger V3 | Advanced Google Drive | Advanced Google YouTube V3 | Advanced Image | Advanced Video | Advanced Screen and Windows | Advanced Systems | Advanced Ubot 1 | Advanced Ubot 2 | Advanced WordPress | Advanced Connection | Advanced Twitter | Advanced Email | Advanced PowerPoint

- Advanced Captcha (V3) | Advanced Captcha (V2) (Old) | Create Table From Excel (Lite) | Check Conection | Ubot Enter License | Auto Free Memory
- Working hours GMT+7. i regret sometimes the answer is delayed due to health problems.


#5 myubo

myubo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • OS:Windows 7
  • Total Memory:8Gb
  • Framework:v4.5+, unsure
  • License:None Yet

Posted 15 February 2018 - 03:39 PM

use "fullhref" Instead of "href"

 

Wow so simple and yet I would have never figure that out without asking.  Thanks so much Pash






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users